Oluk

Over

Op 26 juni 2018 werd Oluk  (Orange Vana de la Bergerie d’Hirthe) geboren een halfzusje van Nougat. Oluk doet haar naam eer aan, ze is altijd vrolijk en klaar om op avontuur te gaan.

In september dat jaar kwam ze bij ons wonen. Zij stond vanaf het begin al op een bal, een opstapkrukje. En als ze de kans krijgt gaat ze met haar achterwerk op een stoel zitten. Of lekker wiebelen op een bal.

Ze houdt van balansspelletjes en is daar ook heel handig in. Ook haar neus is supergoed. Als we wandelen weet zij als geen ander dat er ergens een fazant verstopt zit, die dan natuurlijk luid protesterend wegvliegt. Oluk verbaast kijkend achterlatend.

Met haar doe ik ook detectie en schapendrijven. Ze is ook gek op apporteren van de bal. En op spelen met Nougat.

Oluk loopt altijd 10 meter voor ons als we op pad zijn. Ze is in haar enthousiasme ook gezellig lomp, want je kan door de deur, maar zij loopt hem er haast uit in haar haast. Hoewel ze ook heel precies detectiewerk uit kan voeren. Ze is een beetje onze Goofy, door haar gedrag. Met haar voorkant kan ze heel voorzichtig om een peuter heenlopen en die dan vervolgens met haar achterlijf omduwen… En dan kijken van, oeps wie deed dat? Ze heeft ook een erg lief karakter.

Zij is gesteriliseerd, vandaar dat hieronder geen verdere uitslagen van haar staan.